Plugins för responsiv webbdesign

Vill du skapa en hemsida som anpassas utefter hur användarens skärm ser ut, så är det viktigt att du kikar på plugins som du kan använda. För att en sajt ska fungera lika bra på skärmar med olika storlek och upplösning, behövs den här typen av mjukvara. Det kan vara svårt att hitta i djungeln av plugins, men det finns en tillverkare som har ett stort utbud och som dessutom är gratis.

Webbdesign utvecklas i snabb takt. Det som var nytt och trendigt för ett eller två år sedan är redan omodernt. Utvecklare, designers och programmerare måste hela tiden följa utvecklingen och arbeta med det senaste. Detta är lättare sagt än gjort eftersom allt fler teknologier och nyheter måste sammanvävas för att skapa innovativa och högkvalitativa produkter. Responsiv webbdesign har gått från att ha varit en nyhet till ett nödvändighet inom loppet av ett år.

jQuery

Plugins för responsiv webbdesignjQuery är en av de främsta tillverkarna av plugins för responsiva hemsidor och de har många gratis produkter att välja mellan. jQuery är en viktig aktör när det gäller att transformera vanlig HTML/CSS design till responsiv mobilanpassad design. Det är lätt att få en hemsida att se bra ut på en mobilskärm, men det är betydligt svårare att få den att fungera ordentligt. Tack vare dessa plugins från jQuery är detta möjligt.

Några av de populäraste plugins är Response.js, jQuery image slider och Nivo Slider, jQuerys produkter är enkla att använda, responsiva och har många möjligheter. jQuery image slider är enligt många standarden för att visa visuella medier på webben. Response.js är jQuerys responsive verktygslåda för HTML5. Nivo Slider är en av deras populäraste plugins som nyligen blev responsiv. Den är en så kallas open source plugin och kan användas för alla typ av projekt.

Det finns många andra tillverkare av plugins, men jQuery är den absolut mest populära. Enligt BuiltWith används någon jQuery plugin av hela 78 % av alla top million hemsidor. Deras breda utbud och många gratisversioner bidrar till dess populäritet. Utöver de tre ovannämnda responsiva plugins är även ResponsiveSlides, jQuery Masonry, PhotoSwipe, IsoTope och FitVids populära plugins. Om du vill ha en plugin som är responsiv och enkel att använda bör du välja jQuery!