Bästa webbdesignkurserna

Att förkovra sig inom webbdesign är viktigt för både nybörjaren och den professionelle. Då webben är under ständigt pågående utveckling kan även företag tjäna på att hålla sina anställda uppdaterade, för att sänka kostnaderna. Det handlar om att lära sig ha ett tydligt syfte, att kommunicera effektivt, välja rätt navigation, CSS och typsnitt – men också att utnyttja bildmediet på ett sådant sätt att man vänder sig till den önskade målgruppen.

Bästa webbdesignkurserna

Numera finns det många lättillgängliga kurser online som kan läsas på distans. Kurserna kan ofta genomgöras i den takt som passar individen. De innehåller det senaste inom webbdesign, så att de som deltar ska kunna hålla sig så uppdaterade som möjligt. Den som vill bli en bra webbdesigner måste ofta läsa flera kompletterande kurser. Här är några av de bästa listade, vilka även kan användas inom utbildning – för både lärares och elevers fortbildning.

Några rekommenderade onlinekurser

Bästa webbdesignkursernaModerskeppet är en samlingsplats för över 400 onlinekurser i foto, design, video och bildbehandling. Kurserna passar både den som vill lära sig från grunden, till mer avancerade utövare med egna företag som behöver kompetensutveckla sig. Inom webbdesign finns kurser så som ”Egen webbplats med WordPress”, ”HTML och CSS i WordPress” samt ”Få fler besökare och kunder” där framför allt SEO (sökmotoroptimering) ingår. Andra kurser tar upp e-handel, nyhetsbrev och Google analytics.

Komvux har kurser i webbdesign, ofta även på distans. Kurserna är dessutom berättigade till studielån via CSN för de som siktar på att ha det som ett heltidsarbete efter studierna. Bland de kurser som lärs ut finner vi bland annat webbutveckling 1-3. Det går bra att läsa såväl enstaka kurser som paket för att bli certifierad. De som har störst möjligheter på arbetsmarknaden är ofta de som har kompetens inom såväl webbutveckling och webbdesign som programmering.

På Linkedins kurssida finns den populära engelskkursen ”Introduction to web design and development”. Kursen är en grundläggande genomgång där det lärs ut saker som; vad är webbdesign, vad är en webbdesigner, kodning, webbhosting, CSM samt webbsidesstruktur. Andra inslag i kursen är hur man ska välja programvara, samt en genomgång av HTML, CSS och Java-script. Att designa med användarvänlighet i åtanke, och att följa vanliga webbstandarder, är också viktiga ingredienser i denna onlinekurs.